slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
New for sale

For sale: Eén met de natuur op maar liefst 9600m² eigen grond: wonen aan de Diefdijk in Leerdam

€950,000
Address: Diefdijk 10, 4141 MD Leerdam
Type of residence House, single-family house, semi-detached house, dike house
Plot size 9,645 m²
Liveable area 173 m²
Acceptance By consultation
Status New for sale

Note

General

Welkom aan de Diefdijk in Leerdam. Een dijk met een bijzonder verhaal, met op die dijk een woning met een duurzaam ontworpen uitbouw en een fantastische tuin van maar liefst 250 meter diep (9.600m² grond in totaal), waar de natuur volop zijn gang kan gaan. Sinds 1998 heeft de woning meerdere transformaties ondergaan. De meest ingrijpende in 2008 resulteerde in een vernieuwd souterrain dat nu di... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, semi-detached house, dike house
    Construction period 1900
    Status New for sale
  • Location

Features

Offer
Reference number 06842
Asking price €950,000
Status New for sale
Acceptance By consultation
Construction
Type of residence House, single-family house, semi-detached house, dike house
Type of construction Existing estate
Construction period 1900
Roof materials Bitumen, Tiles
Rooftype Composite
Isolations Floor, HR glazing, Insulated glazing, Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 9,645 m²
Floor Surface 173 m²
Living area 45 m²
Kitchen area 26 m²
Content 673 m³
Surface area other inner rooms 16 m²
External surface area storage rooms 16 m²
Layout
Number of floors 3
Number of rooms 7 (of which 6 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location On a quiet street, Outside village, Sheltered location, Unobstructed view
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation West
Has a backyard entrance Yes
Condition Constructed under architecture
Garden 2 - Type Front yard
Garden 2 - Orientation East
Garden 2 - Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Energy certificate B
Boiler
Type of boiler HR ketel
Heating source Gas
Year of manufacture 2014
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 2
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Partial Floor heating
Ventilation method Mechanical ventilation
Kitchen facilities Built-in equipment, Cooking island
Bathroom facilities Bath, Shower, Toilet, Washbasin furniture
Parking Attached stone
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a storage room Yes
Has a skylight Yes
Has solar blinds Yes
Has solar panels Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Cadastral designation Leerdam B 11474
Area 23 m²
Range Entire lot
Ownership Property encumbered with building
Cadastral designation Leerdam B 11476
Area 418 m²
Range Entire lot
Ownership Property encumbered with building
Cadastral designation Leerdam B 12090
Area 7,042 m²
Range Entire lot
Ownership Property encumbered with building
Cadastral designation Leerdam B 11478
Area 900 m²
Range Entire lot
Ownership Property encumbered with building
Cadastral designation Leerdam B 11472
Area 975 m²
Range Entire lot
Ownership Property encumbered with building
Cadastral designation Leerdam B 11475
Area 287 m²
Range Entire lot
Ownership Property encumbered with building

Description

Welkom aan de Diefdijk in Leerdam. Een dijk met een bijzonder verhaal, met op die dijk een woning met een duurzaam ontworpen uitbouw en een fantastische tuin van maar liefst 250 meter diep (9.600m² grond in totaal), waar de natuur volop zijn gang kan gaan. Sinds 1998 heeft de woning meerdere transformaties ondergaan. De meest ingrijpende in 2008 resulteerde in een vernieuwd souterrain dat nu dient als het hart van het huis. In 2015 is de woning uitgebreid met een moderne garage en een keuken van topkwaliteit.

De woning heeft een woonoppervlakte van 173m² en biedt 6 slaapkamers. Ook aan isolatie en verduurzaming is volop gedacht: het huis beschikt over 15 zonnepanelen en er is een laadpunt voor elektrische auto’s. Er zijn elektrische screens geïnstalleerd aan de achterzijde en op het dak van de keuken en op de uitbouw ligt een groen, isolerend sedumdak.
Deze woning is een perfecte mix van comfort, duurzaamheid en luxe, ideaal voor wie waarde hecht aan kwaliteit en natuur. Een zeldzame kans om te wonen in een klein paradijs aan de rand van Leerdam!

Wij adviseren je de brochure van deze woning te downloaden van onze website. In deze brochure vind je tevens uitgebreide informatie en extra foto's, plattegronden en kadastrale gegevens.

Ground floor

De entree op de begane grond, halverwege de dijk, biedt toegang tot een hal die leidt naar drie ruime slaapkamers en de badkamer (5m²). De grootste slaapkamer (20m²) ligt aan de voorzijde is voorzien van inbouwkasten en uitzicht op de dijk. De twee andere slaapkamers van elk 11m² liggen aan de achterzijde, waarvan elk raam een onbelemmerd uitzicht biedt op de uitgestrekte en zorgvuldig aangelegde tuin. De badkamer is compleet uitgerust met ligbad, inloopdouche, toilet en wastafel.
Een trap leidt naar het souterrain waar zich de woonkamer, een prachtige keuken en een bijkeuken bevinden. De keuken is echt het juweeltje van deze woning en biedt een naadloze verbinding met de rest van de woonkamer. De keuken is uitgerust met een stijlvol kookeiland met keramiek werkblad en mooie wandkasten, en verder voorzien van een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging en high-end inbouwapparatuur waaronder NEFF Slide & Hide heteluchtoven. Het glazen dak zorgt voor een overvloed aan natuurlijk licht. Je zit hier echt fantastisch, en de openslaande deuren naar de tuin maken het natuurlijk helemaal af.

In de woonkamer is het ook zonder meer goed toeven, want dankzij het ontwerp van deze uitbouw sta je altijd in verbinding met de achtertuin en dus met de natuur. Heerlijk! Vanuit de woonkamer kom je via een kleine gang met daaraan het toilet in de bijkeuken. De bijkeuken heeft een deur naar de tuin, maar hier vind je ook de opstelling voor de wasmachine en droger met handig werkblad, en een aantal bergkasten.

First floor

Op de eerste verdieping bevinden zich nog drie slaapkamers (respectievelijk 7m², 7m² en 9m²). Hoewel deze kamers compacter zijn, creëren de dakkapellen aan zowel de voor- als achterzijde een gevoel van ruimte en zorgen ze voor veel natuurlijk daglicht.
Het zicht aan de voorzijde is ook schitterend over de Diefdijk en de achterliggende natuur.

Garden

De tuin, die maar liefst 9000 m² omvat, begint bij een fraai aangelegd vlonderterras en strekt zich daarna uit over 250 meter. Het landschap omvat onder andere een
natuurvijver, een kas, een grote moestuin, diverse zitjes en een rijke diversiteit aan flora en fauna. Hier is echt een duurzame en zelfvoorzienende omgeving gecreëerd, waarbij de bewoners Moeder Natuur vooral haar gang laten gaan. Heerlijk rondlopen en de hond uitlaten op eigen terrein, je eigen honing maken, of siroop van eigen bessen.

De inpandige garage is perfect uitgevoerd met een grote werkbank en een zelfs krachtstroom. Op het erf staat nog een houten bergschuur, perfect voor het verdere tuingereedschap.

Aan de overzijde van de dijk ligt ook een deel van de grond, deze grond ligt aan de Diefdijk en biedt bijvoorbeeld gelegenheid om schapen te laten grazen.

Details

Voor technische kenmerken en bijzonderheden verwijzen wij u naar de brochure.

Leerdam is gelegen in de gemeente Vijfheerenlanden en staat bekend om de glasindustrie en kaasmakerij. Leerdam heeft ongeveer 20.000 inwoners en is gelegen
langs de mooie rivier De Linge en omgeven door stadswallen. Leerdam heeft een rijke historie, die is terug te vinden in de Grote Kerk, het Hofje van mevrouw van Aerden en het Oude Raadhuis.
Alle voorzieningen om wonen in Leerdam aantrekkelijk te maken zijn aanwezig. Zo zijn er meerdere basisscholen, middelbare scholen, diverse winkels en supermarkten, cultuurverenigingen en sportverenigingen.
Het oude centrum van Leerdam is kenmerkend gelegen aan de haven, met de authentieke stadswallen met 'Muizentorentjes' nog volop in het zicht. Het centrum is
levendig en iedere donderdag is er een grote versmarkt. In het centrum bevinden zich diverse winkels en galeries. De horeca in Leerdam is ook veelzijdig. Er zijn meerdere restaurants, voor de snelle hap en een lang diner kunt u hier goed terecht.

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Floor plans

Brochure(s) and other documents

ZonZone

Close

Recently viewed